Új műsorunkról: Varázsdobozok

Ebben az idényben két új műsorunk is debütál. Előző bejegyzésben a Kőr Király Kalandjait vettük górcső alá, most pedig a Varázsdobozok című műsorunk következik.

Szinte már közhely az, amikor valaki azt meséli, hogy a nagypapája mutatta neki az első bűvésztrükköket. Fanny sem kivétel, hiszen az ő nagypapája is egy tojáskehellyel varázsolta el annak idején az unokákat.

A másik ilyen közhely a bűvészdoboz, ezt pedig a bűvészek szokták mondogatni, hogy ők bizony egy bűvészdobozzal kezdték karrierjüket. Damien ezt Instagram profilján nemrég bizonyította is két gyerekkori képpel.

Nos a Varázsdobozok Fanny és Damien első egész estés közös műsora, amit bemutatnak a Bűvész Színházban és valamilyen szinten ezekre a közhelyekre épülnek. Persze a műsor korántsem lesz közhelyes, sőt az országban egyedülállónak mondható. Nem a története miatt (habár megjegyeznénk, hogy abban is egyedülállóak vagyunk, hogy bűvészműsoraink színházi jelleggel, történettel átszőve tálaljuk), hanem a benne található trükkök és kellékek miatt.

A Varázsdobozok történetének helyszíne egy padlás, főszereplője egy unoka, akinek volt egy bűvészkedő nagypapája. A padláson az unoka poros dobozokban találja meg a rég elfelejtett kellékeket, amik – mint kiderül majd -, nem közönséges bűvész kellékek, hiszen valódi mágikus képességekkel rendelkeznek. Erre főszereplőnk akkor döbben rá, mikor az egyik tárgy életre kelti a padlás egy szintén elfelejtett lakóját, egy lányt, aki, mint egy porcelánbaba a padlásra volt száműzve mindaddig, amíg valaki fel nem kelti Csipkerózsika álmából. Ezután (természetesen időnként a nézők bevonásával) közösen fedezik fel a nagypapa mágikus kellékeinek csodáit és megmutatják, hogy mi a valódi varázslat. Hát ilyen csodákat rejtenek a Varázsdobozok.

A műsort kifejezetten úgy álmodtuk meg és hoztuk létre, hogy tökéletes szórakoztatást nyújtson mind gyerekeknek, mind felnőtteknek. A gyerekek bizonyos trükköknél résztvevői lehetnek a történetnek, a felnőttek számára – a szórakoztató műsor mellett – pedig külön érdekesség lehet a trükkök kellékei.

Nem véletlenül emeljük ki a kellékeket, ugyanis nem csak a történetben antikok ezek a kellékek, hanem bizonyos részük a valóságban is. Kifejezetten ehhez a műsorhoz felkutattunk olyan még tökéletes állapotban lévő bűvész kellékeket, amik valóban antiknak számítanak. Tudtuk, hogy milyen kellékeket szerettünk volna használni a műsorban és ezeknek antik változatait, aukciókat járva végül meg is találtuk, legalábbis a legtöbbjüknek. Ezek a relikviák mind az 1900-as évek elejéről származnak és csodás állapotban kerültek a birtokunkba. Ezt azért meséltük el, hogy nézőink tisztában legyenek ezzel a ténnyel, így talán a műsort is máshogy nézik majd, illetve élik át.

Bízunk benne, hogy Önnel is találkozunk majd, hiszen ha eljön, garantáltan varázslatos élményben lesz része!
Reméljük hamarosan találkozunk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.