A 10 leggazdagabb bűvész

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bizony léteznek milliomos bűvészek a világban. Lehet sok pénzt varázsolni a bankszámlánkra elefántok és épületek eltüntetésével. Persze ehhez szükség van a megfelelő képességekre is. Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy a leggazdagabb bűvészek csak csettintenek egyet és máris ömlik a pénz. Ezek a bűvészek iszonyatosan kemény munkával és kitartással szerezték vagyonukat. Fantasztikus trükkök és showműsorok, tv-s szereplések és Las Vegas-i hírnév. Hogyan csinálták? – kérdezik mindannyian. Nos tehetséggel. De mennyit is ér tehetségük? Lássuk a Top 10-es listát.

10. Derren Brown – Vagyona: 7.5 millió dollár

Derren egy angliai illuzionista és mentalista, aki a brit tv-ben több nagysikerű műsor házigazdája és főszereplője volt, illetve több könyv szerzője. Itthon a Discovery csatornán láthattuk. 2007-ben Derren nyíltan felvállalta homoszexualitását.

9. David Blaine – Vagyona: 12 millió dollár

David Blaine a modern világ hőse és elpusztíthatatlan ikonja. 44 napot bírt ki élelem nélkül egy plexi dobozban, három napig lefagyasztva állt egy jégtömbben, egy iszonyatosan magas oszlop tetején állt két teljes napig és még folytathatnánk a sort. Ezek nem feltétlenül bűvész mutatványok, de kétségtelen, hogy iszonyatos nagy felkészülés és sok gyakorlás előzte meg az idézőjeles ‘trükköket’. Őt tartják különben az utcai bűvészet elindítójának is.

blaine

8. Hans Klok – Vagyona: 25 millió dollár

Hans egy Holland illuzionista, több elit bűvészklub tagja és a világon mindenhol ismerik. Első bűvészdobozát 10 évesen kapta, 14 évesen már mesterien ‘csalt’, olyannyira, hogy meghívást kapott Las Vegas-ba. A 2006-os FIFA Világkupa nyitóceremóniáján is fellépett, ahogy a londoni divat héten. Természetesen saját országában, Hollandiában is több tv műsorban és filmben is szerepet vállalt. Aki ismeri, tudja, hogy temperamentumos előadásmódjáról híres.

7. Criss Angel – Vagyona: 50 millió dollár

Criss Angel  Christopher Nicholas Sarantakos néven született Long Island-en, Amerikában. Hét évesen lett a bűvészet szerelmese, ma már az egyik legismertebb bűvész és illuzionista. Tv műsoraival és extravagáns stílusával felejthetetlen egy figura. Talán nem véletlen, hogy a Cirque du Soleil csoporttal együtt saját showműsort állítottak színpadra Believe címmel. A Believe-re egy 4600 előadásos szerződést kötöttek a Las Vegas-i Luxor 1600 férőhelyes színházában.

criss

6. Lance Burton – Vagyona: 100 millió dollár

Lance Burton Las Vegas egyik ikonja. 5 évesen kezdte a bűvészkedést, amikor egy műsorban kihívták, mint nézőt. Ekkor már tudta mi akar lenni. 1977-ben nyerte első bűvészversenyét. Ezután megállíthatatlanná vált, Las Vegasban saját színházat kapott és állandó szereplője lett a leghíresebb tv műsoroknak . 94-ben 13 éves szerződést kötött a Monte Carlo kaszinóval Las Vegas-ban. Ekkor szerezte vagyonának nagy részét. 31 évnyi varázslás után 2010-ben ment nyugdíjba, de mind a mai napig aktív tagja a bűvész társadalomnak.

5. & 4. Siegfried and Roy – Vagyonuk: 120 millió dollár

Ismét Las Vegas, de most egy duó az 5. és 4. helyen. Siegfried és Roy a hófehér tigriseikről voltak híresek, de egy ilyen tigris okozta bukásukat is, amikor Roy-t egy 2003-as műsorban megtámadta tigrisük. Persze a bukást csak képletesen értjük, hiszen ezután Roy felépült és habár már nem aktív fellépők, még mindig legendának számítanak és jelen vannak a bűvésze társadalom életében. 5750 show-t tudnak a hátuk mögött.

siegfried-and-roy

3. & 2. Penn & Teller – Vagyonuk: 300 millió dollár

A leghíresebb komikus bűvész duó. Penn és Teller a hazai nézőknek is ismerős lehet, hiszen a Spektrumon futott műsoruk, ahol egy tehetségkutató műsor keretein belül kellett a versenyzőknek átverniük őket. Egy kis érdekesség, Teller az egyetlen ember a földön, akinek engedélyezve van, hogy útlevelében csak egyetlen név szerepeljen. 20 éve van saját műsoruk Las Vegas-ban, tv műsoraik pedig 2003 óta futnak.

1. David Copperfield – Vagyona: 800 millió dollár

Talán David Copperfield az, akit keveseknek kell bemutatni. Itthon is futottak tv műsorai, illetve már háromszor látogatott el hozzánk és adott egész estés showműsort. Kettőt Budapesten, egyet Debrecenben. Ő az, aki eltüntette a Szabadság szobrot, átsétált a Kínai Nagyfalon és tüntetett el egy repülőgépet, vagy éppen az Orient Express egyik vagonját. Mind a mai napig állandó műsora van Vegas-ban, ahol már több mint 4 milliárd jegyet értékesített. Ő az első milliárdos bűvész a világon, több Guinness világrekordot tart, pontosan 11-et. Érdekesség, hogy bűvészként több jegyet értékesített, mint Madonna, Justin Bieber, Elvis, vagy Michael Jackson. Az ő nevéhez fűződik a Project Magic, ahol a bűvészet segítségével fejlesztett ki egy rehabilitációs programot a rászorulóknak. 11 szigetet birtokol a Bahamákon és a legnagyobb bűvész kollekció tulajdonosa, saját múzeummal, ahová ugyan látogatókat nem fogad, de olykor-olykor egy két szerencsés betekintést nyerhet. ezek a szerencsések is bűvészek, történészek, vagy akadémikusok lehetnek, akik valamiféle céllal érdeklődnek a gyűjtemény iránt.

David Copperfield - Billionaire Magician

Többjüktől különben eredeti aláírást, sajtó képeket és plakátot a Bűvész Színház falán találtok. 🙂

[/vc_column_text][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published.