Klasszikusok – Pohárjáték

Egy ősrégi klasszikus bűvésztrükköt szeretnénk megismertetni veletek, mégpedig többféle köntösbe bújtatva. Lesz klasszikus előadása a trükknek és modern, meglepő változata. A híres pohárjátékról van szó, vagy ahogy szakmai berkekben hívják, Cups and Balls, vagyis poharak és golyók.

Ezt a trükköt már 5000 évvel ezelőtt az egyiptomiak is ismerték, tehát valóban egy ősi mutatványról van szó. Furcsa, hogy még ma is ámulatba lehet vele ejteni bárkit nem? 🙂 Ez a szép a bűvészetben! Időtlen!

Volt viszont olyan idő is, mikor a pohárjátékot nem a szórakoztatás eszközeként használták, hanem a galád pénzszerzés céljára. Aki járt már nálunk, azoknak ismerős lehet az alábbi kép, ami a falunkon lóg. Észreveszitek, hogy a nézők között ott a ‘bűvész’ vagy nevezzünk itt csalónak a tettestársa? Éppen a bukszájától szabadítja meg az egyik álmélkodót.

De most jöjjön pár videó, hogy élőben is megcsodálhassátok ezt a csodás trükköt! Kommentben mondjátok el, hogy nektek mi a véleményetek a klasszikus bűvésztrükkökről. Kíváncsiak lennénk! 🙂

Dai Vernon 81 évesen

Lance Burton humoros előadása

Jason Latimer átlátszó poharakkal

René Lavand fél kezes bravúros előadása

Ricky Jay elegáns klasszikusként

Leave a Reply

Your email address will not be published.